Blog

6 Tips voor het verkopen van je trouwjurk

Geplaatst op: 04 januari 2019

De grote dag is voorbij en jullie zijn getrouwd, maar wat doe je met je trouwjurk? Je kunt de jurk natuurlijk op een paspop in je slaapkamer zetten, laten inlijsten of laten verbouwen tot cocktailjurk, maar je kunt een gedragen trouwjurk natuurlijk ook gewoon doorverkopen. Een andere bruid zal je er zeker blij mee maken en met het geld kun je weer iets leuks doen. Maar waar moet je op letten bij het verkopen van je trouwjurk?

 

  1. Wacht niet te lang

Veel bruiden hebben een emotionele band met hun jurk en wachten daarom minimaal een jaar om de trouwjurk te verkopen. Dit is begrijpelijk, maar realiseer je wel dat je jurk elke dag in waarde daalt. Zolang de jurk nog in de collectie van de ontwerper zit zijn bruiden op zoek naar deze jurk en zoeken ze de best mogelijke deal. Zodra je er klaar voor bent is het daarom slim om de jurk direct te verkopen.

 

  1. Zorg dat de jurk schoon is

Elke bruid wil het gevoel hebben dat ze trouwt in een nieuwe jurk. Het is dus niet de bedoeling dat de modder van jullie trouwdag nog te zien is op de sleep van de nieuwe bruid. Reinig direct na jullie trouwdag de jurk zodat de vlekken geen kans krijgen om diep in de stof te trekken. Een schone trouwjurk is veel makkelijker te verkopen dan een vieze jurk.

 

  1. Zoek de juiste plek om je jurk te verkopen

Voor het verkopen van je trouwjurk heb je verschillende opties. Je kunt deze brengen naar een daarvoor gespecialiseerde winkel. Het nadeel is dat deze vaak een hoge commissie rekenen want ze moeten huur en personeel betalen. Marktplaats is een optie, maar je bruidsjurk staat tussen honderden andere jurken en iedereen verwacht altijd alles voor niets te krijgen op Marktplaats. Een derde optie is om de jurk op onze website Yes I Did te plaatsen. Voor 20 euro staat je jurk op de site totdat deze verkocht is. Wij zorgen voor de traffic naar de site, je hoeft de jurk er alleen maar op te zetten. Bruiden komen bij jou thuis om de jurk te passen en op te halen of je kunt de jurk opsturen. Supermakkelijk en de gehele opbrengst van de verkoop is voor jou!

 

  1. Bepaal de prijs

De prijs van een tweedehands trouwjurk bepaal je aan de hand van de volgende factoren:

  • Wanneer is de jurk gekocht (is deze nog in de collectie)
  • Is de jurk schoon en zonder beschadigingen
  • Wat is de originele prijs
  • Bekende (dure) merken zijn populairder dan geen of onbekende merken

Een jurk van een bekend merk in goede conditie die nog in de collectie zit kun je nog voor ongeveer 60% van de prijs doorverkopen. Als de jurk ouder is of beschadigingen heeft dan gaat de prijs snel omlaag. Wil je een prijsopgave van je gedragen trouwjurk dan kan dat op de website.

 

  1. Maak een goede omschrijving en vermeld de maten die je had tijdens je bruiloft

Zorg dat je een gedetailleerde omschrijving maakt van je trouwjurk. Omschrijf de stofsoort, het merk, maar vooral de maten die je had tijdens jullie bruiloft zijn goed om erbij te vermelden. Ben je bijvoorbeeld klein dan is dit belangrijk om te vermelden want dan is je jurk hoogstwaarschijnlijk korter gemaakt en zal deze niet elke bruid meer passen. Maak het persoonlijk door erbij te zetten hoe mooi jij je in jouw jurk hebt gevoeld. Hoe beter je de jurk omschrijft des te meer aandacht je krijgt.

 

  1. Gebruik sociale media om je jurk te promoten

Nadat je je trouwjurk online hebt gezet is het tijd om je advertentie te promoten. Deel je advertentie op Facebook en Pinterest en vraag je vrienden om je te helpen door de post te delen. Nu hopen dat iemand net zoals jij gaat stralen in je prachtige jurk.

Heb jij interesse om je gedragen trouwjurk te verkopen dan helpen wij je graag verder. Hier kun je lezen hoe wij te werk gaan om te zorgen dat jouw gedragen bruidsjurk een nieuwe eigenaar krijgt.