Blog

Bruiloft gaat niet door wat doe je met je trouwjurk?

Geplaatst op: 08 oktober 2019

Wat je nooit had gedacht toen je JA zei is gebeurt, jullie bruiloft gaat niet door. Natuurlijk zijn jullie vreselijk verdrietig en misschien boos, maar daarnaast is er ineens zoveel te regelen. Zonder bruiloftsverzekering zul je bijvoorbeeld een hoop kosten toch gewoon moeten betalen, ondanks dat het niet door gaat. Deze bedrijven kunnen er natuurlijk ook niets aan doen dan één van jullie niet meer wil trouwen. Maar hoe zit het met je trouwjurk?

De meeste bruidswinkels hebben geen annuleringsmogelijkheden als de jurk eenmaal besteld is. Meestal staat dit ook duidelijk vermeld in het aankoopcontract. Echter bieden sommige winkels de mogelijkheid om de jurk voor je door te verkopen of kun je deze terugverkopen tegen een annuleringskosten. Dit zijn echter meer uitzonderingen van wat er doorgaans gebeurt.

Als je de jurk niet gaat dragen en hem zelf door wilt verkopen dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

  1. Ga niet door met het op maat maken van de jurk. De jurk kun je beter helemaal in de verpakking laten, labels eraan etc. Op deze manier kun je de jurk echt als nieuw doorverkopen.
  2. De meeste bruidswinkel geven je de gelegenheid om de jurk tot aan de originele trouwdatum te laten hangen in hun magazijn. Als je er dus nog niet aan toe bent om de jurk op te halen dan kun je ook even wachten.
  3. Wacht niet te lang! Een trouwjurk die nog in de huidige collectie beschikbaar is, is makkelijker door te verkopen. Vraag aan de winkel de naam van het merk en het model van de jurk. Op deze manier kun je later een goede advertentie maken waarbij bruiden die op zoek zijn naar jouw jurk deze makkelijk kunnen vinden.

Waar kun je je trouwjurk verkopen?

Je kunt de jurk natuurlijk op Marktplaats zetten, maar dit is geen exclusief platform dat zich helemaal richt op bruiden. De meeste mensen die daar komen zoeken een auto of tweedehands sneakers. Bij ons kun je de trouwjurk aanbieden op de website. We richten ons exclusief op de doorverkoop van trouwjurken. Ook onze marketing is geheel gericht op bruiden die een jurk zoeken. Je bent dus in goede handen.

Waar moet je op letten als je een nieuwe trouwjurk te koop aanbiedt?

Bij het verkopen van een nieuwe trouwjurk is het goed om op de onderstaande zaken te laten:

  1. Zorg dat je een paar mooie foto’s maakt van jezelf in de jurk. Pas wel op dat je de labels eraan laat zitten. Goede foto’s zijn belangrijk. Probeer deze te maken in de tuin of met een rustige achtergrond. Kan je de jurk echt niet meer aandoen dan kun je ook een foto maken van de jurk hangend aan de hanger. Misschien heb je nog wel de foto’s van jezelf in de jurk tijdens het kopen van je bruidsjurk. Dat is ook prima.
  2. Omschrijf de jurk goed. Als er nog een omschrijving van de jurk op de website van de leverancier staat gebruik deze dan en gooi het even in Google Translate. Hoe meer info des te beter. Vermeld erbij dat de jurk nog op maat gemaakt moeten worden. We hebben een lijst met ateliers.
  3. Probeer de jurk niet te verkopen voor dezelfde prijs waar je de trouwjurk voor gekocht hebt. Een bruid krijgt geen garantie bij jou, kan de jurk niet bij je op maat laten maken, en moet de jurk zelf opslaan, kortom je hebt niet de extra service die een winkel wel biedt binnen de verkoopprijs. De waarde van een jurk die nog verkocht wordt in bruidsmodewinkels is in de meeste gevallen ongeveer min 25%.
  4. Deel je jurk op sociale media en vraag of mensen de jurk voor je willen delen.
  5. Bel de bruidsmodewinkel of de nieuwe bruid haar jurk bij hun op maat kan komen maken. De meeste winkels hebben daar geen probleem mee zolang de jurk bij hun gekocht is. Misschien kun je de jurk daar laten hangen en hoef je deze niet eens op te halen.
  6. Bewaar het aankoopbewijs. De nieuwe bruid weet dan zeker dat het gaat om een echte trouwjurk van het merk dat ze zoekt en niet een kopie.

Ik hoop dat deze tips je gaan helpen om je trouwjurk goed te verkopen. Het spijt me natuurlijk erg dat het zo heeft moeten zijn, maar na regen komt gelukkig altijd weer zonneschijn! X

Bekijk hier onze selectie nieuwe trouwjurken