Blog

De trouwtrends voor 2024, deze 5 trends mag je niet missen!

Geplaatst op: 28 november 2023

Welkom op onze blog! Duik samen met ons in de spannende trouwtrends van 2024. Van unieke minibruidsboeketten tot milieubewuste vieringen, ontdek wat dit jaar trending is voor bruiloften. Laat je inspireren door innovatieve ideeën en eigentijdse stijlen die je speciale dag onvergetelijk zullen maken.

Het minibruidsboeket
De trouwbranche staat voor spannende veranderingen in 2024, vooral met de opkomende trend van minibruidsboeketten. Steeds meer bruiden kiezen voor deze charmante, kleine boeketten die een modern en elegant tintje geven aan de traditionele look van een bruiloft. Deze nieuwe boeketten zijn niet alleen gemakkelijker te hanteren, maar bieden ook een frisse en eigentijdse look. De miniatuur bloemstukken zijn gericht op subtiele kleuren en allee de mooiste bloemen die perfect passen bij moderne trouwjurken. Bij deze trend is “Less is more” een belangrijke factor! De mini bruidsboeketten bieden ook praktische voordelen omdat ze gemakkelijker te dragen zijn en een subtiele elegantie uitstralen. Deze nieuwe trends laten zien dat bruiloften in 2024 niet alleen een combinatie zijn van traditie en moderniteit, maar ook ruimte bieden voor individuele expressie en creatieve interpretatie.

 

Bruidsmeisjes in gemengde stijlen en kleuren
De bruidsmeisjesstijl in 2024 is geëvolueerd nu de trend van gemengde stijlen en kleuren in jurken aan populariteit wint. In plaats van de traditionele one-style-fits-all jurken, kiezen steeds meer bruiden voor bruidsmeisjes in verschillende stijlen en kleurtinten. Met deze aantrekkelijke trend kunnen bruidsmeisjes hun individuele persoonlijkheden en stijlen op unieke manieren uitdrukken. Deze moderne benadering weerspiegelt de wens van elk bruidsmeisje om te stralen en zich goed in haar vel te voelen terwijl ze de bruid vergezelt op haar speciale dag.

 

 

Huur een bruiloft contentcreator

Een opvallende toevoeging aan het bruiloftslandschap in 2024 is de opkomst van toegewijde content creators. Bruidsparen erkennen de waarde van een professional die goed thuis is in sociale media. Deze rol is geen vervanging voor een fotograaf of videograaf, maar dient om realtime content over jullie speciale dag te creëren zonder dat jullie je daar zorgen over hoeven te maken. Content creators kunnen social media-inhoud achter de schermen creëren en regisseren, zoals TikToks of Instagram van het bruidsgezelschap dat zich klaarmaakt, of andere onderhoudende video’s gedurende de avond. Geloof ons, als bruid wil je niet de hele dag met je telefoon rondlopen of intieme momenten onderbreken om een video te maken. Content creators zorgen ervoor dat je al het beeldmateriaal krijgt dat je wilt voor je sociale netwerken.

 

Intieme huwelijksceremonies
In 2024 geven bruidsparen de voorkeur aan kortere en intiemere huwelijksceremonies. Een trend is een neiging naar eenvoudigere maar betekenisvolle ceremonies die focussen op de persoonlijke band tussen het koppel. Kortere rituelen zorgen voor een intensere emotionele ervaring en focussen op de echtheid van het moment. Bruiden hechten steeds meer waarde aan de intimiteit van kleinere ceremonies waarbij ze beter hun liefde kunnen uitdrukken. Deze verandering weerspiegelt het verlangen naar meer persoonlijke en betekenisvolle momenten. De grote ceremonies met soms meer dan honderd mensen zijn minder gewenst. Dit betekend wel dat sommige flink moeten strepen op hun gastenlijst of je kunt deze later uitnodigen voor het feest.

 

Eco-bewuste bruiloft
Steeds meer bruiden kiezen voor een eco-bewuste bruiloft, waarbij duurzaamheid centraal staat. Deze trend in 2024 is te zien in verschillende aspecten van de huwelijksplanning, van het kiezen van milieuvriendelijke decoraties tot duurzame kledingopties. Veel bruiden geven de voorkeur aan biologisch afbreekbare uitnodigingen, tweedehands trouwjurken, lokaal geteelde bloemstukken en duurzame cateringopties. Door milieuvriendelijke dienstverleners te kiezen en afval te minimaliseren, helpen ze hun bruiloft milieuvriendelijker te maken. Deze bewuste keuze weerspiegelt de groeiende wens van bruidsparen om een duurzame levensstijl te integreren in hun belangrijke levensgebeurtenissen en een positieve impact te hebben op het milieu. Ben jij ook op zoek naar een mooie tweedehands trouwjurk dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bekijk hier de collectie.