Blog

Een tweedehands trouwjurk kopen, waar moet ik op letten?

Geplaatst op: 04 mei 2024

Je trouwdag is een van de belangrijkste dagen van je leven, en de perfecte trouwjurk kan een essentieel onderdeel zijn van die speciale dag. Om de perfecte trouwjurk te vinden binnen je budget kan het zo zijn dat je kiest voor een tweedehands trouwjurk. Het is niet alleen goedkoper, maar het is ook beter voor het milieu. Het kopen van een eenmaal gedragen jurk vereist wel wat extra aandacht. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands trouwjurk. Kies eerst je droomjurk uit op onze website. Maak een afspraak met de verkoper en ga bij haar langs om de jurk eerst aan te passen. Eenmaal daar let dan op de volgende punten:
1. Inspecteer de staat van de jurk: Controleer grondig op eventuele scheuren, vlekken of beschadigingen. Let vooral op de zoom, de naden en de stof rond de taille, omdat dit de gebieden zijn die het meest vatbaar zijn voor slijtage.
2. Controleer de maat en pasvorm: Zelfs als de jurk je droomjurk is, moet je er zeker van zijn dat deze past bij je lichaamstype en dat eventuele aanpassingen haalbaar zijn. Doe hem dus aan! Houd er rekening mee dat het gemakkelijker is om een jurk te verkleinen dan te vergroten, dus als de jurk iets te groot is, is dat vaak geen probleem. Op onze website kun je een lijst vinden met coupeuses die de jurk op je maat kunnen maken. Koop alleen nooit een trouwjurk die meer dan twee maten te groot is, of die al eerder meer dan een maat verkleint is en nu nog kleiner gemaakt moet worden!
3. Vraag naar de geschiedenis van de jurk: Het is handig om te weten hoe vaak de jurk gedragen is en of er eventuele wijzigingen zijn aangebracht. Vraag ook of de jurk professioneel gereinigd is na de laatste keer dat deze gedragen is.
4. Doe een veilige transactie: Als je de jurk koopt van een particulier, zorg er dan voor dat je hen vertrouwt en dat de transactie veilig verloopt. Wij raden je aan om te betalen via een banktransactie zodat je ter plekke de verkoop kunt afronden en de koper zijn of haar geld heeft en jij de jurk hebt.
5. Vraag om foto’s: Als je de jurk online koopt, vraag dan om gedetailleerde foto’s van alle kanten van de jurk. Zo kun je eventuele gebreken beter zien en een weloverwogen beslissing nemen. Als de kans hebt om te gaan passen dan is dit natuurlijk beter.
6. Wees flexibel: De jurk is niet nieuw dus verwacht dit ook niet! Hoe perfect de jurk ook is hij is eenmaal gedragen en soms vermaakt en daarom betaal je de lagere prijs. Je kunt van een tweedehands trouwjurk niet dezelfde verwachtingen hebben dan van een nieuwe trouwjurk.
7. Breng je schoenen mee: Bij het passen van de jurk is het een goed idee om je trouwschoenen mee te nemen. Je kunt dan zien of de jurk ook de juiste lengte heeft met je schoenen aan.

Het kopen van een tweedehands trouwjurk kan een geweldige manier zijn om geld te besparen en toch de jurk van je dromen te vinden. Met de juiste zorg en aandacht voor detail, kun je een prachtige trouwjurk vinden die perfect past bij jouw stijl en persoonlijkheid. Bekijk de grote collectie tweedehands bruidsjurken op onze website. We hebben trouwjurken in verschillende stijlen en maten zodat iedere bruid haar droomjurk kan vinden tegen een betaalbare prijs. Happy shopping!