Blog

Hoe laat je een goedkope trouwjurk er duur uitzien?

Geplaatst op: 13 augustus 2019

Heb jij het budget niet voor een dure trouwjurk, maar wil je er ook niet goedkoop uitzien op jullie trouwdag? Hier zijn zes manieren die je laten zien hoe je met een paar simpele hacks een een goedkope trouwjurk er duur uit laat zien.

Kies een trouwjurk in ivoor of champagne tint

Witte stoffen kunnen er al snel goedkoop uitzien. Kies daarom een champagne of ivoorkleurige trouwjurk, die zien er direct al duurder uit. Goedkope stoffen kunnen soms een beetje dun zijn en met een ivoor- of champagnekleurige trouwjurk heb je vaak minder last van het doorschijnen.

Draag een bruidsriem bij je trouwjurk

Als er een item is dat kan helpen om je jurk een meer exclusieve look te geven dan is dat wel een bruidsriem. Een riem met steentjes of een corsage voor bij je trouwjurk hoeft niet duur te zijn, maar het upgrade je jurk direct van standaard naar exclusief.

trouwjurk er duurder uit laten zien

Zorg voor goede lingerie onder je trouwjurk

Goedkopere jurken zijn vaak goedkoper omdat ze geen stevig binnenwerk hebben zoals bij duurdere jurken. Hierdoor kan de pasvorm soms minder zijn. Door het investeren in goede lingerie zal je jurk stukken beter zitten.

Zorg dat de jurk goed op maat is gemaakt

Een trouwjurk is sowieso veel mooier wanneer deze perfect past. Zorg dat je geld hebt in je budget om je jurk helemaal op je lichaam te laten afpassen. Je zult zien wat een verschil het maakt en hoe een goede pasvorm de jurk een duurder laat lijken.

Draag een sluier bij je trouwjurk

Een bruidssluier is ook zo’n item dat je jurk er duurder uit laat zien en wat bovendien je bruidslook compleet maakt. Sluiers met kant zijn vaak duurder, maar als je het mij vraagt is de mooiste sluier een sluier van zacht tule zonder bewerkingen erop.

bruid met sluier

Draag luxe vintage sieraden van je oma

Oma’s hebben vaak een schat aan mooie klassieke sieraden in hun ladekastje liggen. Even langsgaan en kijk of je ‘something old’ kunt vinden. Echte edelstenen maken je look zeker weten een stuk duurder. Een eenvoudige ketting met echte parels die je een dagje mag lenen zou perfect zijn en ook nog eens helemaal gratis!

Afbeeldingen via Pexels