Blog

Kies jij voor een gekleurde tweedehands trouwjurken? Dit zijn de trends

Geplaatst op: 29 januari 2024

Als het gaat om trouwjurken dan zijn er wat mij betreft maar weinig dont’s en heel veel do’s. Het is gewoon zo dat iedereen het lekker voor zichzelf moet uitmaken waar je in wilt trouwen. Zoveel mensen zeggen dat zwart de kleur is van rauw, maar ik heb de meest fantastische zwarte trouwjurken voorbij zien komen en die bruiden zagen er zeker niet uit alsof ze in de rauw waren.

In andere landen zoals China is het heel normaal om in een gekleurde trouwjurk te trouwen. Rood is daar de gangbare kleur. Ben jij die bruid die graag kleur aan haar bruiloft toevoegd door middel van een waanzinnig gave gekleurde trouwjurk dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons assortiment zitten genoeg prachtige tweedehands gekleurde trouwjurken voor jou om mee ‘down the aisle’ te lopen.

In deze blogpost zullen we duiken in de betekenis achter gekleurde trouwjurken, de opkomende trends en waarom het een fantastisch idee kan zijn om te overwegen een tweedehands gekleurde trouwjurk te kopen.

De Betekenis Achter Kleur

Hoewel witte trouwjurken lang de norm waren, kiezen bruiden tegenwoordig steeds vaker voor gekleurde jurken om hun individualiteit en persoonlijkheid te uiten. Kleur voegt een extra dimensie toe aan de trouwoutfit en stelt bruiden in staat om een statement te maken dat past bij hun stijl en smaak. Verschillende kleuren hebben verschillende symboliek en betekenissen, waardoor bruiden een diepere betekenis kunnen toevoegen aan hun trouwdag.

Rood, bijvoorbeeld, wordt vaak geassocieerd met passie en liefde, terwijl blauw staat voor rust en sereniteit. Roze kan speelsheid en romantiek symboliseren, terwijl goud rijkdom en luxe uitstraalt. Door te kiezen voor een gekleurde trouwjurk, kunnen bruiden een kleur kiezen die resoneert met hun persoonlijkheid en de sfeer die ze willen creëren op hun trouwdag.

Opkomende Trends in Gekleurde Trouwjurken

Waar we vorug seizoen veel blush en zachte kleuren zagen is het nu juist populair om gedurfde kleuren te dragen zoals rood en zwart. Ook bloemenpatronen maken een comeback, dus genoeg keus om een super bijzondere creatie te dragen. Heb jij de nude kanten trouwjurken al gezien? Misschien net iets minder gedurft dan zwart of rood, maar ook deze kleur is momenteel enorm populair.

Tweedehands Gekleurde Trouwjurken

Tweedehands trouwjurken bieden niet alleen een meer betaalbare optie voor bruiden met een beperkt budget, maar ze dragen ook bij aan duurzaamheid door het verminderen van de vraag naar nieuwe productie.

Het kopen van een tweedehands trouwjurk biedt bruiden de mogelijkheid om een unieke jurk te vinden dat niet langer beschikbaar is in de reguliere winkels. Of het nu gaat om een vintage vondst uit een andere tijdperk of een moderne designerjurk die slechts één seizoen gedragen is, tweedehands gekleurde trouwjurken bieden een schat aan mogelijkheden voor bruiden die op zoek zijn naar iets speciaals.

Ben jij klaar om je gekleurde trouwjurk te vinden? Bekijk hieronder een aantal suggesties uit ons assortiment en via deze link kun je ze allemaal bekijken.