Blog

Trouwjurken met lange mouwen I Waar moet je op letten?

Geplaatst op: 03 april 2019

Tegenwoordig kiezen veel bruiden voor een trouwjurk met lange mouwen. Vroeger werd het gekozen door bruiden die gingen trouwen in de kerk, maar tegenwoordig is het meer een stijlkeuze voor bruiden. Steeds meer ontwerpers maken dan ook prachtige trouwjurken met lange mouwen in verschillende stijlen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een bruidsjurk met mouwen?

1. Kies je silhouet

Allereerst komen trouwjurken natuurlijk in veel verschillende stijlen dus eerst moet je de keuze van het silhouet bepalen wat mooi staat bij jou. Lange mouwen kunnen zowel op een slank vallend model als op een wijde prinsessenjurk prachtige staan.

2. Kies de lengte van je mouw

Een driekwart mouw, dus net over de elleboog kan je arm verlengen en wanneer je korte armen hebt kan dit natuurlijk de beste keuze voor jou zijn. Een lange mouw tot je pols is klassiek en elegant en met lange armen staat dit geweldig.

3. Kies het materiaal

Veel bruiden denken dat je armen bedekken ze min of meer laten verdwijnen, maar niets is minder waar. Het materiaal wat je kiest voor de mouwen aan je bruidsjurk bepaald in grote mate hoe je armen eruit zien in de jurk. Kies je voor een stijf materiaal wat helemaal dicht is dan kunnen je armen steviger overkomen dan mouwen gemaakt van kant. De illusie van de huid tussen het kant slankt af, terwijl een stevige stof uit één stuk de arm juist breder doet overkomen. Een licht materiaal is dus van belangrijk wanneer je je armen juist wilt afslanken.

4. Kies de stijl van de mouw

Elk jaar zijn er nieuwe bruidsmodetrends waar bruiden van smullen. Zo heb je dit jaar de belmouw die helemaal in is, waarbij de mouw uitlopend is in de vorm van een bel of A-shape:) Ook zie je dit seizoen veel lange pofmouwen van doorzichtig materiaal die samenkomen op de pols. Ook een losse kanten top met mouwen die tijdens het feest uitgetrokken kan worden, waarna de bruid verder feest in haar strapless jurk is een veelgekozen optie. Op de manier heb je toch een bruidsjurk met lange mouwen, maar ’s avonds ben je sexy in je strapless jurk.

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het kiezen van de perfecte trouwjurk met lange mouwen. De onderstaande gedragen bruidsjurken met lange mouwen worden op de website te koop aangeboden.

trouwjurk met lange mouwen 3
trouwjurk met lange mouwen 2