Blog

Trouwschoenen kiezen is niet makkelijk maar met deze tips gaat het lukken!

Geplaatst op: 22 maart 2024

De trouwschoen is niet zomaar een accessoire; het is een weerspiegeling van de stijl en persoonlijkheid van de bruid. Van het gracieus aan komen lopen door het gangpad tot de speelse twirls op de dansvloer, het juiste paar bruidsschoenen kan je bruidslook verheffen en net dat beetje extra elegantie en comfort toevoegen. Laten we eens kijken naar de vele opties, trends en overwegingen bij het vinden van het perfecte paar. Of je jezelf nu voorstelt in tijdloze klassiekers, gewaagde stiletto’s of comfortabele platte schoenen, hier zijn de tips die jou zullen helpen dat ene speciale paar schoenen te vinden:

  • Als je normaal nooit hakken draagt, dan raad ik je af om hoge hakken te dragen op je grote dag. Het zou na een paar uur alleen maar ongemak veroorzaken. Oefen eerst het lopen op hakken of zoek een kleine hak of platte schoenen.
  • Als je lang bent, zorg er dan voor dat je trouwjurk lang genoeg is om met hoge hakken te dragen. Je kunt een jurk meestal niet langer maken, dus zorg dat je bij de eerste pasbeurt schoenen bij je hebt,
  • Als de bruidswinkel waar je de jurken hebt gekocht ook schoenen verkoopt, maak dan een aparte afspraak voor schoenen en andere accessoires.
  • Sommige merken bieden het kleuren van trouwschoenen aan (na de bruiloft). Gekleurde schoenen kunnen leuk zijn voor een bruiloft met een kleurenthema.
  • Zorg ervoor dat je trouwschoenen passen bij je algehele trouwlook.
  • Persoonlijk ben ik geen grote fan van de peep toe voor bruiden met lange rechte jurken, omdat het eruit kan zien alsof je op blote voeten loopt.
  • Zoek schoenen die passen bij de locatie. Een leuk trouwsandaaltje voor een strandbruiloft. Naaldhakken zijn een absolute ‘nee’ voor een bruiloft met een receptie op het gras en als je van plan bent om veel te dansen, zorg er dan voor dat je schoenen comfortabel zijn of neem een extra paar bruidssneakers als back-up voor het feest.
  • Een alternatief voor een gewone schoen met hakken voor een bruid die niet gewend is om hakken te dragen is een plateau of sleehak. Beide zijn comfortabel omdat ze meer steun aan de voet geven dan een gewoon paar hakken.
  • Neem de tijd om je trouwschoenen in huis te dragen zodat ze comfortabeler aanvoelen op je trouwdag.

Ik hoop dat deze tips je helpen bj het vinden van de perfecte bruidsschoenen.