Blog

Wat kost bruidsmake-up en andere ins en outs die je wilt weten

Geplaatst op: 17 augustus 2023

Op de meest speciale dag van je leven is het creëren van de perfecte look van het grootste belang. Bruidsmake-up speelt een cruciale rol in het versterken van je natuurlijke schoonheid en het compleet maken van je trouwlook. Deze kunstvorm combineert techniek, creativiteit en esthetiek om een stralende bruid tevoorschijn te toveren. Maar naast het nastreven van de ideale look, is het ook belangrijk om rekening te houden met de kosten die gepaard gaan met professionele bruidsmake-up.

Wat is bruidsmake-up precies?

Bruidsmake-up is veel meer dan alleen maar een laagje foundation en wat lippenstift. Het draait allemaal om het begrijpen van de individuele behoeften en wensen van de bruid en het creëren van een look die haar persoonlijkheid weerspiegelt en haar natuurlijke schoonheid verbetert. Professionele make-upartiesten zijn bedreven in het werken met verschillende huidtypes, kleuren en texturen om een harmonieuze uitstraling te bereiken die de hele dag blijft zitten.
Het proces begint met een grondige voorbereiding van de huid. Een schone, gehydrateerde basis is essentieel voor een vlekkeloze toepassing van make-up. Vervolgens wordt er gekeken naar het kleurenpalet dat het beste past bij de trouwjurk, het thema van de bruiloft en de persoonlijke voorkeuren van de bruid. Oogschaduw, blush, lippenstift en andere producten worden zorgvuldig geselecteerd om een samenhangende en verfijnde uitstraling te creëren.

 

Wat is het verschil met mijn normale makeup?

Vaak denken bruiden waarom heb ik eigenlijk een make-up artiest nodig, ik kan het toch ook zelf doen? Het aanbrengen van bruidsmake-up vereist precisie en vaardigheid. De make-upartiest past technieken toe om de gelaatstrekken van de bruid te accentueren en te verfijnen, zoals het definiëren van de wenkbrauwen, het contouren van de jukbeenderen en het benadrukken van de ogen. Hoogwaardige producten worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de make-up langdurig en bestand tegen tranen en zweet blijft zitten, wat vooral belangrijk is op zo’n emotionele dag. Dit is een kunst die echt anders is dan je dagelijkse make-upje.

Wat kost een bruidsmakeup?

Nu, laten we het hebben over de kosten. Bruidsmake-up is een gespecialiseerde dienst die tijd, expertise en hoogwaardige producten vereist. De kosten variëren sterk, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, ervaring van de make-upartiest, het type diensten dat wordt aangeboden en het gewenste maatwerk.

Voor jouw bruidskapsel en bruidsmake-up is de make-up artist ongeveer 5 uur bezig (zonder reistijd). Ongeveer 3 uur voor de proefsessie en 2 uur op jouw trouwdag. Je komt dan gemiddeld op een bedrag van 300 tot 500 euro voor een compleet arrangement.

In de meeste gevallen bieden make-upartiesten verschillende bruidsmake-uppakketten aan, variërend van basisopties tot uitgebreide ervaringen. Een basispakket omvat meestal de make-upapplicatie op de trouwdag zelf. Dit omvat de voorbereiding, het aanbrengen van de make-up en eventuele retouches. Uitgebreidere pakketten kunnen voorafgaande proefsessies omvatten, waarbij de bruid en de make-upartiest samenwerken om de perfecte look te vinden. Soms blijft ze zelfs de gehele dag beschikbaar om retouches te doen of zelfs om een nieuwe make-up op te doen voor tijdens het feest.

De kosten voor bruidsmake-up kunnen dus variëren van enkele honderden euro’s maar kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat bruidsmake-up een investering is in het totaalplaatje van jullie grote dag. Professionele make-upartiesten leveren niet alleen een dienst, maar ook een ervaring die bijdraagt aan de magie van de bruiloft.

Ter afsluiting is bruidsmake-up een kunstvorm die de natuurlijke schoonheid van de bruid versterkt en haar helpt stralen op haar trouwdag. Hoewel de kosten variëren, moet bruidsmake-up worden beschouwd als een waardevolle investering in het algehele uiterlijk en zelfvertrouwen van de bruid op haar speciale dag. Dus, als je de kosten van bruidsmake-up overweegt, onthoud dan dat het niet alleen gaat om make-up, maar om het creëren van een onvergetelijke en betoverende ervaring.

Afbeeldingen: Unsplash